تاریخ و زمان دقیق شروع مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری 1403

 انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران برای تعیین رئیس دولت چهاردهم که طبق روال همیشگی قرار بود در سال آینده برگزار شود پس از بروز سانحه بالگرد آیت‌الله رئیسی و همراهانش و شهادت هشتمین رئیس جمهور ایران یک‌سال پیش از موعد مقرر، روز جمعه ۸ تیر ۱۴۰۳ در  ۵۸ هزار ۶۴۰ شعبه داخلی و ۳۴۴ شعبه خارج از کشور برگزار شد.

طبق نتایج به‌دست آمده از این انتخابات مسعود پزشکیان با ۱۰ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۹۹۱ رای و سعید جلیلی با ۹ میلیون و ۴۷۳ هزار و ۲۹۸ رای در جایگاه اول و دوم قرار گرفتند، اما به موجب اصل ۱۱۷ قانون اساسی و مواد قانون انتخابات ریاست جمهوری هیچکدام از آن‌ها نامزد‌ها نتوانستند اکثریت مطلق آرا را به‌دست بیاورند و به همین دلیل تکلیف رئیس جمهوری ایران جمعه، ۱۵ تیر ۱۴۰۳ در دور دوم انتخابات مشخص می‌شود.

زمان تبلیغات نامزد‌های انتخاباتی، امروز از ساعت هشت ۱۴ تیر ماه به پایان رسید و در ادامه مهمترین اخبار مربوط به انتخابات و حاشیه‌های آن مورد بررسی قرار می‌گیرد. 

 

در مرحلۀ دوم انتخابات ملاک انتخاب، کسب اکثریت نسبی آراء است

ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره ۵ شناسه نامزدهای راه یافته به مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری را که مانند دور اول انتخابات و بدون تغییر است، مورد تاکید قرار داد. 

 متن اطلاعیه شماره ۵ ستاد انتخابات کشور به این شرح است:

«بسمه تعالی

به آگاهی هم‌میهنان گرامی می‌رساند، شناسه نامزدهای راه یافته به مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری به شرح ذیل می باشد؛

» آقای مسعود پزشکیان- فرزند محمد علی - شناسه نامزد ۲۲

» آقای سعید جلیلی- فرزند محمدحسن- شناسه نامزد ۴۴

همچنین به استناد اصل «۱۱۷» قانون اساسی  و تفسیرشماره ۲۷۶۴ مورخ ۱۳۶۴/۴/۵ شورای محترم نگهبان، در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری ملاک انتخاب، کسب اکثریت نسبی آراء می باشد.

 

اسلامی: تعداد تعرفه‌های مرحله دوم تغییری نکرده است

 «محسن اسلامی» در گفتگو با شبکه خبر گفت: تعداد شعبه‌های اخذ رای هم مانند مرحله اول انتخابات است شاید تعداد بسیار محدودی افزایش شعبه داشته باشیم.

وی تصریح کرد: هیات‌های اجرایی شهرستان‌ها بعضا پیشنهاد افزایش شعبه دارند و فرماندار هم بررسی و تایید می‌کند.

اسلامی در خصوص مدارک هویتی افراد برای رای دادن هم گفت: براساس قانون ماده ۱۹ انتخابات، مردم باید دو مدرک هویتی «شناسنامه» و «کارت ملی» در روز برگزاری انتخابات همراه خود داشته باشند.

وی در خصوص شناسنامه‌های قدیمی افزود: کسانی که هنوز دارای شناسنامه قدیمی هستند، حتما کدملی خود را به یاد داشته باشند.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با اشاره به اینکه در پای صندوق‌های رای نمایندگان نامزد‌ها حضور دارند، خاطر نشان کرد: طبق قانون، هر نامزد یک نماینده می‌تواند در شعبه داشته باشد و در این دوره، نامزد‌ها هم درشعبه نماینده دارند هم در ستاد انتخابات کشور.وی افزود: در ستاد انتخابات کشور، سه نفر از نمایندگان نامزد‌ها حضور دارند و فرایند کار را مشاهده می‌کنند.

اسلامی در باره شمارش آرا هم گفت: به محض اینکه پایان انتخابات از ناحیه ستاد انتخابات وزارت کشور اعلام شد، همکاران ما با ناظران، نماینده فرماندار و متصدیان شعبه آرا را می‌شمارند و بعد از صورتجلسه و ثبت داده‌ها در سامانه، آرا از طریق سامانه به ستاد انتخابات کشور ارسال و بعد از تجمیع به تدریج اعلام می‌شود.

وی تاکید کرد: اگر همکاران ما به موقع شمارش و تجمیع آرا را انجام دهند، سعی می‌کنیم در ساعات ابتدایی همان روز شنبه نتیجه نهایی را اعلام کنیم.

شروع انتخابات مرحله دوم ریاست جمهوری سال 1403

ستاد انتخابات کشور در اطلاعیه شماره ۳ نکاتی را در مورد زمان شروع اخذ رای مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، سن رای دهندگان و مدارک لازم در زمان اخذ رای خطاب به مردم شریف ایران اسلامی اعلام کرد.

در متن اطلاعیه شماره ۳ ستاد انتخابات کشور آمده است :«به آگاهی مردم شریف ایران اسلامی می رساند، فرآیند اخذ رای از رای دهندگان مرحله دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری از ساعت ۰۸/۰۰ صبح روز جمعه مورخ ۱۴۰۳/۴/۱۵ در شعب اخذ رای سراسر کشور انجام می‌پذیرد.

لذا به استناد ماده " ۳۶ " قانون انتخابات ریاست جمهوری کلیه افرادی که تابعیت ایرانی دارند و سن آنها " ۱۸ " سال تمام باشد یعنی " متولدین روز ۱۵ تیرماه سال ۱۳۸۵ و قبل از آن " می توانند با ارائه اصل شناسنامه یا کارت ملی هوشمند خود در انتخابات مذکور شرکت نمایند.